Zdrowie na talerzu

 

Badania z nutrigenomiki i nutrigenetyki dowodzą niezbicie,
że pożywienie odpowiada za nasze zdrowie ale także i chorobę.

 

Świat robi się coraz bardziej wygodny. Chcemy, by produkty spożywcze można było przechowywać bardzo długo i najlepiej bez warunków chłodniczych.
Zezwalamy producentom, by stosowali w produkcji żywności szereg środków chemicznych i procesy produkcyjne, które zabijają wartość biologiczną pożywienia.

 

 Za naszym więc przyzwoleniem sklepy pełne są bezwartościowych produktów rujnujących nasze zdrowie
a reklamy telewizyjne sztucznie kreują popyt na „śmieciowe jedzenie”.

 

Żyjemy coraz dłużej, coraz gorzej się odżywiamy i w coraz późniejszym wieku rodzimy dzieci. Przekazujemy więc naszym dzieciom geny uszkodzone z wiekiem przez „złe” pożywienie nafaszerowane „chemią”. To jest między innymi powodem, że szpitale pełne są noworodków i malutkich dzieci poważnie chorych.

 

Zmieniają się jednak powoli zwyczaje żywieniowe. Nareszcie zaczynamy dostrzegać, że „ jesteśmy tym, co jemy”.

 

Nasz Ośrodek propaguje takie właśnie niosące zdrowie i radość pożywienie. Wolne od środków chemicznych, nisko przetworzone o dużej wartości biologicznej.

 

Chcemy naszym Gościom pokazać, że zdrowe pożywienie może być jednocześnie bardzo smaczne.
Łamiemy stereotyp, który mówi, że warzywa może i są zdrowe, ale mają taki nieciekawy smak.

 

Zapraszamy Was drodzy Goście do naszej kuchni i cieszymy się, że możemy dać Wam na talerzu zdrowie,
urodę i zapewnić jednocześnie fantastyczne doznania smakowe.